Een eerste schoolreisje; stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem 

Mijn middelste zoontje Fynn van net 4 jaar had afgelopen week zijn allereerste schoolreisje op de basisschool.

Hoe bijzonder is dit? Ik vond het in ieder geval erg bijzonder en vond het dan ook super leuk dat ik mee mocht als hulpmoeder.

Op school zijn ze bezig  met het thema groeien en bloeien en we gingen dan ook met 150 kleuters naar een kinderboerderij, stadsboerderij de Korenmaat (www.stadboerderijdekorenmaat.nl).

Op deze biologische boerderij zie en ervaar je hoe alles eraan toe gaat op een boerderij. Het is niet zomaar een boerderij maar er is echt van alles te doen en te beleven. Zo is er een grote stal met varkens, geiten en wat koeien. En wat nu zo leuk was waren de kleine diertjes die waren geboren. We zagen kalfjes, biggetjes en kleine geitjes.

 

De kleuters vonden het geweldig en keken hun oogjes uit. Hoe leuk is het om oog in oog te staan met een varken, een koe of een geit. Al moesten ze eerst allemaal wel een beetje wennen aan de lucht die er hing in de schuur.

IMG_6752

Verder waren er nog meer verschillende dieren te bewonderen, zo was er een kippenvilla met kalkoenen en duivenhokken. Er lopen konijntjes rond en je kan een kijkje nemen in de bijenstal.

Naast de dieren kun je er heerlijk rondstruinen in het struinmoeras, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, let wel op doe geen nieuwe kleren aan want ze worden geheid nat of vies. Er is een paddenpoel, verschillende boomgaarden met appels, peren of kersen. Neem een kijkje op de plattegrond van de boerderij zodat je ziet hoe groot het eigenlijk allemaal is.

Kinderen kunnen op het erf heerlijk spelen met de speelauto’s , speelfietsjes en de speeltractoren. Naast het erf is een grote speelweide met verschillende speeltoestellen. Je vind er een hoge glijbaan, hangrekken, het kabouterhuisje, een aantal schommels maar favoriet was toch zeker de kabelbaan.

Je kan als ouders genieten bij het café van een heerlijk kopje koffie en ondertussen je kind in de speelweide in de gaten houden.

Er is echt van alles te doen voor zowel kinderen als volwassen. Zo is er binnenkort het lentefeest, waar tal van activiteiten worden Herhaald woord verwijderen

We hadden geluk met het weer en we hebben dan ook met volle teugen genoten van alles wat deze stadsboerderij te bieden heeft. Wij komen hier zeker terug en raden het ook zeker aan iedereen aan.

Neem een kijkje op de website van deze stadsboerderij om te kijken wat er allemaal te doen en te beleven valt.

Alvast heel veel plezier!

Hebben jullie nog leuke tips om naar toe te gaan met kinderen?

 

 

Advertenties

13 gedachtes over “Een eerste schoolreisje; stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem 

  1. Als je ooit in Amsterdam bent, dan is Jeugdland in het Flevopark een enorme aanrader. En als je er een hele dag van wilt maken: eerst educatief doen in het Tropenmuseum en dan lekker ravotten en spelen bij Jeugdland. 😉

    Like

  2. Heerlijk, hoe kinderen kunnen genieten van dieren. Ik vond het ook altijd geweldig om naar de kinderboerderij te gaan. Het is ook leuk om bijvoorbeeld naar een grote buitenspeeltuin te gaan, daar kunnen ze ook heerlijk spelen met andere kinderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s